Câu hỏi:

28/11/2023 2,711 Lưu

Đọc đoạn văn sau và chọn câu trả lời thích hợp nhất cho mỗi câu hỏi:

As a result of years of research, we know that too much animal fat is bad for our health. For example, Americans eat a lot of meat and only a small amount of grains, fruit and vegetables. Because of their diet, they have high rates of cancer and heart disease; In Japan, in contrast, people eat large amounts of grains and very little meat. The Japanese also have very low rates of cancer and heart disease. In fact, the Japanese live longer than anyone else in the world.

Unfortunately, when Japanese people move to the United States, the rates of heart disease and cancer increase as their diet changes. Moreover, as hamburgers, ice-cream, and other high-fat foods become popular in Japan, the rates of heart disease and cancer are increasing there as well. People are also eating more meat and dairy products in other countries such as Cuba, Mauritius and Hungary. Not surprisingly, the disease rates in these countries are increasing along with the change in diet. Consequently, doctors everywhere advise people to eat more grains, fruit and vegetables and to eat less meat and fewer dairy products.

What is the main idea of this passage?

A. Doctors advise people to eat more grains, fruit and vegetables.

B. Eating meat causes cancer and heart disease.

C. The kind of diet we have can cause or prevent diseases.

D. Children eat the same way their parents eat.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack
Dẫn chứng “As a result of years of research ... fewer dairy products.”
Chọn C

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Why do the Japanese have low rates of cancer and heart disease?

A. Because they eat a lot of grains and very little meat.

B. Because they do eat animal fat.

C. Because their diet changes.

D. Because they live longer than anyone else in the world.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Dẫn chứng “In Japan, in contrast, people eat large amounts of grains and very little meat.”

Chọn A

Câu 3:

“…the Japanese live longer than anyone else…” What does anyone else mean?

A. some other people                               

B. all other people

C. most other people                                

D. nobody

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Dẫn chứng “In fact, the Japanese live longer than anyone else in the world.”

Chọn B

Câu 4:

Which place does the word there refer to?

A. in the United States.                             

B. in Cuba.

C. in Japan.                                  

D. in Cuba, Mauritius and Hungary.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Dẫn chứng “Moreover, as hamburgers, ice-cream, and other high-fat foods become popular in Japan, the rates of heart disease and cancer are increasing there as well.”

Chọn C

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. ends

B. must end

C. musn’t be ended

D. must be ended

Lời giải

Đáp án: D

Giải thích: bị động của động từ khuyết thiếu: must + be + Vp2

Dịch: Mọi hình thức phân biệt đối xử với tất cả phụ nữ và trẻ em gái phải được chấm dứt ngay lập tức ở mọi nơi.

Lời giải

trước ngày tháng dùng “on”
Chọn B

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. eagerly

B. anxiously

C. enthusiastically

D. surprisingly

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP