Read the following passage. Decide whether the statements from 13 to 16 are True or False and choose the correct answer (A, B, C or D) to complete the statements in the questions 17 and 18.
Comic books have long been a popular source of entertainment and amusement for children. However, comic books aren’t just about superheroes and villains, and they are certainly not just for boys. Kids all over the globe have enjoyed reading from Tintin, Asterisks to Spiderman and Teen Titans regardless of the digital wave on large screens. These graphic novels include many different genres such as comedy, drama, sci-fi and fantasy, and they are bound to suit all tastes, ages and reading levels.
The most obvious benefit of comic books is that they are easier to read than regular books. They contain easy-to-read sentences alongside other visual and text cues. This can be extremely appealing to young children who would otherwise have little interest in reading traditional forms of books. Many children who think they hate reading respond particularly well to comic books that are based on movies or television shows like Spider-Man and Batman.
By reading comics, young children are encouraged to read between the lines and infer meaning from the images. This means that they figure out implications, using evidence and reasoning. It’s an important component of successful comprehension and a valuable life skill for all young children to develop. As a result of taking in a combination of words and illustrations, they obtain the overview easier than they would from using textbooks alone.
Read the following passage. Decide whether the statements from 13 to 16 are True or False and choose the correct answer (A, B, C or D) to complete the statements in the questions 17 and 18.
Comic books have long been a popular source of entertainment and amusement for children. However, comic books aren’t just about superheroes and villains, and they are certainly not just for boys. Kids all over the globe have enjoyed reading from Tintin, Asterisks to Spiderman and Teen Titans regardless of the digital wave on large screens. These graphic novels include many different genres such as comedy, drama, sci-fi and fantasy, and they are bound to suit all tastes, ages and reading levels.
The most obvious benefit of comic books is that they are easier to read than regular books. They contain easy-to-read sentences alongside other visual and text cues. This can be extremely appealing to young children who would otherwise have little interest in reading traditional forms of books. Many children who think they hate reading respond particularly well to comic books that are based on movies or television shows like Spider-Man and Batman.
By reading comics, young children are encouraged to read between the lines and infer meaning from the images. This means that they figure out implications, using evidence and reasoning. It’s an important component of successful comprehension and a valuable life skill for all young children to develop. As a result of taking in a combination of words and illustrations, they obtain the overview easier than they would from using textbooks alone.
Quảng cáo
Trả lời:
T
People of all ages can read comic books.
(Mọi người ở mọi lứa tuổi đều có thể đọc truyện tranh.)
Thông tin: They are bound to suit all tastes, ages and reading levels.
(Chúng chắc chắn sẽ phù hợp với mọi sở thích, lứa tuổi và trình độ đọc.)
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
F
Young children like reading traditional books than comic books.
(Trẻ nhỏ thích đọc sách truyền thống hơn truyện tranh.)
Thông tin: This can be extremely appealing to young children who would otherwise have little interest in reading traditional forms of books. Many children who think they hate reading respond particularly well to comic books.
(Điều này có thể cực kỳ hấp dẫn đối với trẻ nhỏ, những người ít quan tâm đến việc đọc các dạng sách truyền thống. Nhiều đứa trẻ nghĩ rằng chúng ghét đọc sách phản ứng đặc biệt tốt với truyện tranh.)
Câu 3:
T
Children have to use their power to think and understand hidden messages of graphic novels.
(Trẻ em phải sử dụng khả năng của mình để suy nghĩ và hiểu những thông điệp ẩn giấu trong tiểu thuyết đồ họa.)
Thông tin: By reading comics, young children are encouraged to read between the lines and infer meaning from the images.
(Bằng cách đọc truyện tranh, trẻ nhỏ được khuyến khích đọc hiểu những ẩn ý và suy ra ý nghĩa từ các hình ảnh.)
Câu 4:
F
Reasoning is not necessary for young children in their lives.
(Trẻ nhỏ không cần phải suy luận trong cuộc sống.)
Thông tin: This means that they figure out implications, using evidence and reasoning. It’s an important component of successful comprehension and a valuable life skill for all young children to develop.
(Điều này có nghĩa là họ tìm ra hàm ý, sử dụng bằng chứng và lý luận. Đó là một thành phần quan trọng giúp trẻ có thể lĩnh hội thành công và là một kỹ năng sống có giá trị để mọi trẻ nhỏ phát triển.)
Câu 5:
What does the passage mainly discuss?
What does the passage mainly discuss?
C
Đoạn văn chủ yếu bàn về điều gì?
A. Different genres of comic books → chỉ là một phần nhỏ
B. History of comic strips → không đề cập
C. Advantages of reading graphic novels → đúng
D. Comparison between textbooks and comic books → so sánh nhẹ, không phải chính
Thông tin:
- The most obvious benefit of comic books is that they are easier to read than regular books.
- By reading comics, young children are encouraged to read between the lines and infer meaning from the images… a valuable life skill.
(- Lợi ích rõ ràng nhất của truyện tranh là chúng dễ đọc hơn sách thông thường.
- Bằng cách đọc truyện tranh, trẻ nhỏ được khuyến khích đọc hiểu ẩn ý và suy ra ý nghĩa từ hình ảnh… một kỹ năng sống quý giá.)
Câu 6:
Why does the author mention “Tintin, Asterisks, Spider-Man and Teen Titans”?
D
Dịch: Tại sao tác giả nhắc đến những bộ truyện sau “Tintin, Asterisks, Spider-Man and Teen Titans”?
A. Để minh họa cách truyện tranh được chuyển thể thành phim → không đề cập
B. Để giải thích rằng truyện tranh không thú vị bằng phim hoạt hình → không so sánh với phim hoạt hình
C. Để thông báo rằng nhiều trẻ nhỏ thích đọc sách → không liên quan đến số lượng trẻ thích đọc
D. Để ủng hộ rằng việc đọc truyện tranh vẫn còn phổ biến
Thông tin: Kids all over the globe have enjoyed reading from Tintin, Asterisks to Spiderman and Teen Titans regardless of the digital wave on large screens.
(Trẻ em trên toàn thế giới thích đọc truyện từ Tintin, Asterisks đến Spiderman và Teen Titans bất chấp làn sóng kỹ thuật số trên màn hình lớn)
→ Truyện tranh vẫn còn phổ biến, được yêu thích trên toàn cầu.
Dịch bài đọc:
Truyện tranh từ lâu đã là nguồn giải trí, giải trí được nhiều trẻ em yêu thích. Tuy nhiên, truyện tranh không chỉ nói về các siêu anh hùng và nhân vật phản diện, và chắc chắn chúng không chỉ dành cho con trai. Trẻ em trên toàn cầu rất thích đọc từ Tintin, Asterisks đến Spiderman và Teen Titans bất kể làn sóng kỹ thuật số trên màn hình lớn. Những tiểu thuyết đồ họa này bao gồm nhiều thể loại khác nhau như hài kịch, kịch, khoa học viễn tưởng và giả tưởng, đồng thời chúng chắc chắn sẽ phù hợp với mọi sở thích, lứa tuổi và trình độ đọc.
Lợi ích rõ ràng nhất của truyện tranh là chúng dễ đọc hơn sách thông thường. Chúng chứa các câu dễ đọc cùng với các tín hiệu hình ảnh và văn bản khác. Điều này có thể cực kỳ hấp dẫn đối với trẻ nhỏ, những người ít quan tâm đến việc đọc các dạng sách truyền thống. Nhiều đứa trẻ nghĩ rằng chúng ghét đọc sách phản ứng đặc biệt tốt với truyện tranh dựa trên phim hoặc chương trình truyền hình như Người Nhện và Người Dơi.
Bằng cách đọc truyện tranh, trẻ nhỏ được khuyến khích đọc giữa các dòng chữ và suy ra ý nghĩa từ các hình ảnh. Điều này có nghĩa là họ tìm ra hàm ý, sử dụng bằng chứng và lý luận. Đó là một thành phần quan trọng giúp trẻ có thể lĩnh hội thành công và là một kỹ năng sống có giá trị để mọi trẻ nhỏ phát triển. Nhờ sự kết hợp giữa từ ngữ và hình ảnh minh họa, họ có được cái nhìn tổng quan dễ dàng hơn so với việc chỉ sử dụng sách giáo khoa.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 1 file word cấu trúc mới 2025 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
T
Food waste has recently caused concern among environmentalists.
(Lãng phí thực phẩm gần đây đã gây lo ngại cho các nhà bảo vệ môi trường.)
Thông tin: In recent years, environmentalists have raised concerns about the future of food. Every year, 1.3 billion tons of food are consciously thrown away by consumers.
(Trong những năm gần đây, các nhà môi trường đã nêu lên mối lo ngại về tương lai của thực phẩm. Mỗi năm, 1,3 tỷ tấn thực phẩm bị người tiêu dùng cố tình vứt bỏ.)
Câu 2
Lời giải
A
Biển báo: Hình người đang bơi bị gạch chéo → Cấm bơi
A. Do not swim here. (Không được bơi ở đây.)
B. Do not dive here. (Không được lặn ở đây.)
C. Do not cycle here. (Không được đạp xe ở đây.)
D. Do not go kayaking. (Không được chèo thuyền kayak.)
Câu 3
A. drawn
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. bright
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
