khoahoc.vietjack.com

Câu hỏi:

25/09/2026 211 Lưu

Put the correct form of the verbs in brackets to complete the following passage (present simple tense or present continuous tense).

Passage A:

Dear Editor!

I (1) _______ (write) this letter because it seems to me that far too many changes (2) _______ (take) place in my country these days, and, as a result, we (3) _______ (lose) our identity. I am living in a small town but even this town (4) _______ (change) before my eyes. For example, town authorities (5) _______ (build) a burger place where my favourite restaurant used to be.

Our culture belongs to everybody, and I (6) _______ (not understand) why the town leaders (7) _______ (not do) to preserve it. They simply (8) _______ (not care). In fact, I (9) _______ (think) of starting an action group. I (10) _______ (appear) on a TV show on Friday evening to make people aware of how important this issue is. It’s time for us to start doing something before it gets too late.

I (1) _______ (write) this letter because it seems to me

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

am writing
am writing

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

that far too many changes (2) _______ (take) place in my country these days

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

are taking
are taking

Câu 3:

we (3) _______ (lose) our identity.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

are losing
are losing

Câu 4:

I am living in a small town but even this town (4) _______ (change) before my eyes.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

is changing
is changing

Câu 5:

For example, town authorities (5) _______ (build) a burger place where my favourite restaurant used to be.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

are building
are building

Câu 6:

Our culture belongs to everybody, and I (6) _______ (not understand)

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

don’t understand
 don’t understand

Câu 7:

the town leaders (7) _______ (not do) to preserve it

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

aren’t doing
aren’t doing

Câu 8:

They simply (8) _______ (not care).

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

don’t care
don’t care

Câu 9:

In fact, I (9) _______ (think) of starting an action group.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

am thinking
am thinking

Câu 10:

I (10) _______ (appear) on a TV show on Friday evening to make people aware of how important this issue is.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

appearing
appearing

Đang tải chế độ Học...

Hot: 1000+ đề thi giữa kì 1 lớp 1-12 đầy đủ các môn (Update 2026) (chỉ từ 60k). Tải ngay

ĐẶC QUYỀN VIP

Đăng ký VIP để học và luyện thi không giới hạn

Trọn bộ quyền lợi trên Vietjack, trong một tài khoản.

  • Phòng luyện thi cấp tốc: ĐGNL - ĐGTD, Tốt nghiệp THPT, Ôn vào 10, Ôn vào 6, Ôn Giữa kì/Cuối kì
  • Hơn 200K đề thi thử, đề minh hoạ, chính thức các năm
  • Với 3tr+ câu hỏi theo các mức độ Nhận biết, Thông hiểu, Vận dụng
  • Tải xuống đề thi [DOCX] với đầy đủ đáp án
  • Xem hàng ngàn bài giảng đính kèm củng cố thêm kiến thức
  • Bao gồm tất cả các bậc từ Tiểu học đến Đại học
  • Chặn hiển thị quảng cáo tăng khả năng tập trung ôn luyện
  • Đăng ký ngay

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án:

are going
are going

Câu 2

Lời giải

 older

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP