Câu hỏi:

15/10/2023 9,942 Lưu

Read the paragraph and choose the most suitable answer A ,B ,C or D for each of the gaps.
I started (1)_______ English when I was 14 years old after five years of studying Russian. In the (2)_______ I encountered some difficulties learning the language, but I tried my (3)_______ to overcome them. Firstly, my English pronunciation was (4)_______ by the way I spoke Russian. To solve this problem, I practiced by listening to tapes in English every day. I played the tape, stopped after each sentence, and (5)_______ the sentence several times. At school, I joined an English speaking club (6)_______ was organised by a teacher from Britain. She understood my difficulty and helped me very much in improving my pronunciation. Secondly, I found it really hard to learn English vocabulary. In Russian, the way you write the word is the way you pronounce it. However, English spelling is often (7)_______ from its pronunciation. To get over this difficulty I started using the dictionary. Whenever I learnt a new word, I looked it (8) _______ carefully in the dictionary. Then I tried to remember the way to read and write the word. After that, I wrote the word down several (9)_______ in a notebook. Gradually, I got (10)_______ to the spelling system of the language. Now I’m confident that my English has become much better.

I started (1)_______ English when I was 14 years old after five years of studying Russian.

 

A. getting

B.learning

C.writing

D.reading

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: B

Dịch: Tôi bắt đầu học tiếng Anh khi tôi 14 tuổi sau năm năm học tiếng Nga.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

Read the paragraph and choose the most suitable answer A ,B ,C or D for each of the gaps.

Question 2

A. start

B.beginning

C.end

D.begin

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: B

In the beginning: ban đầu

Câu 3:

Read the paragraph and choose the most suitable answer A ,B ,C or D for each of the gaps.

Question 3

A. most

B.self

C.best

D.hard

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: C

Try my best: cố gắng hết sức

Câu 4:

Read the paragraph and choose the most suitable answer A ,B ,C or D for each of the gaps.

Question 4

A. effected

B.given

C.affected

D.reflected

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: C

Câu bị động quá khứ đơn nên vị trí cần quá khứ phân từ

Câu 5:

Read the paragraph and choose the most suitable answer A ,B ,C or D for each of the gaps.

Question 5

A. said

B.told

C.spoke

D.repeated

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: D

Dịch: Tôi phát băng, dừng lại sau mỗi câu và lặp lại câu đó nhiều lần.

Câu 6:

Read the paragraph and choose the most suitable answer A ,B ,C or D for each of the gaps.

Question 6

A. which

B.it

C.and

D.but

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: A

Cần dùng “which” thay thế cho “an English speaking club”

Câu 7:

Read the paragraph and choose the most suitable answer A ,B ,C or D for each of the gaps.

Question 7

A. different

B.the same

C.far

D.differ

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: A

Vị trí cần tính từ

Câu 8:

Read the paragraph and choose the most suitable answer A ,B ,C or D for each of the gaps.

Question 8

A. down

B.on

C.out

D.up

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: D

Look up: tra từ điển

Câu 9:

Read the paragraph and choose the most suitable answer A ,B ,C or D for each of the gaps.

Question 9

A. way

B.ways

C.times

D.lines

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: C

Dịch: Sau đó, tôi đã viết từ đó xuống nhiều lần trong một cuốn sổ tay.

Câu 10:

Read the paragraph and choose the most suitable answer A ,B ,C or D for each of the gaps.

Question 10

A .used

B.remembered

C.well

D.attracted

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: A

Get used to Ving: quen với việc làm gì

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. between Hoi An Ancient Town and Son Tra Peninsula

B. on the most beautiful curve of Viet Nam

C. 10 kilometres away from Hue

D. under Hai Van Pass

Lời giải

Đáp án: B

Thông tin: Lying on the most beautiful curve of the country …..

Dịch: Nằm trên đường cong đẹp nhất của đất nước ….

Câu 2

A. it is the third most beautiful beach in Viet Nam

B. they can enjoy various kinds of seafood

C. they can come to the famous Son Tra Natural Reserve

D. it is considered an ideal place for beach lovers

Lời giải

Đáp án: D

Thông tin: Lang Co Beach, since June 2009, has become an official member of the “World’s most beautiful bays” club. Today, it is a popular destination for tourists in Viet Nam, especially for those who love beach so much.

Dịch: Bãi biển Lăng Cô, kể từ tháng 6 năm 2009, đã trở thành thành viên chính thức của câu lạc bộ vịnh đẹp nhất thế giới. Ngày nay, nó là một điểm đến phổ biến cho khách du lịch tại Việt Nam, đặc biệt là đối với những người yêu thích bãi biển rất nhiều.

Câu 3

A. is very hot during summer

B. is the most beautiful bay in the world

C. enjoy the harmony of nature and humans

D. is the first member of the “World’s most beautiful bays” club in Viet Nam

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. relaxing and joining in beach games

B. sunbathing on many beautiful beaches

C. visiting the nearby fishing village

D. enjoying seafood

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. the National Highway 1A next to it

B. smooth white sand, and full of sunshine

C. cool, blue and clear sea as crystal

D. its location on the "Central Heritage Road"

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP