Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
A report from the United Nations given at the conference unveils how worrying the pollution caused by plastic utensils, especially plastic bags, is becoming. In a single minute, the world consumes one million plastic bottles; in a year, the world consumes five billion single-use plastic bags, according to Vietnamplus. The scary fact is that such plastic bottles and bags are not properly treated, as each year, the world discharges 300 million tons of plastic waste, accounting for some 10% of all solid waste, putting the environment and human health under tenterhooks, according to the news site.
The conference also drew attention to another fact: “For a plastic bag that can be used for five minutes, it takes five seconds to produce, one second to discard, but 500 to 1,000 years to become totally decomposed,” says Vietnamplus.
In another message given by the UN General Secretary and delivered at the conference, it is reported that since more than eight million tons of plastic bags end up in the oceans each year, “microplastics in the seas now outnumber stars in our galaxy.” “If present trends continue, by 2050 our oceans will have more plastic than fish,” Dan Tri reports, quoting Caitlin Wiesen, country director of the UN Development Programme in Vietnam.
These above-mentioned fearful facts, however, are not merely global issues, but domestic problems as well, according to local media. Many local news outlets, when relating data from the conference, point out that white pollution – a term used to indicate the overwhelming discharge of plastic bags into the environment – is even getting worse in Vietnam than elsewhere.
(Source: https://english.thesaigontimes.vn)
Which of the following could be the main idea of the passage?
Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D to indicate the correct answer to each of the questions.
A report from the United Nations given at the conference unveils how worrying the pollution caused by plastic utensils, especially plastic bags, is becoming. In a single minute, the world consumes one million plastic bottles; in a year, the world consumes five billion single-use plastic bags, according to Vietnamplus. The scary fact is that such plastic bottles and bags are not properly treated, as each year, the world discharges 300 million tons of plastic waste, accounting for some 10% of all solid waste, putting the environment and human health under tenterhooks, according to the news site.
The conference also drew attention to another fact: “For a plastic bag that can be used for five minutes, it takes five seconds to produce, one second to discard, but 500 to 1,000 years to become totally decomposed,” says Vietnamplus.
In another message given by the UN General Secretary and delivered at the conference, it is reported that since more than eight million tons of plastic bags end up in the oceans each year, “microplastics in the seas now outnumber stars in our galaxy.” “If present trends continue, by 2050 our oceans will have more plastic than fish,” Dan Tri reports, quoting Caitlin Wiesen, country director of the UN Development Programme in Vietnam.
These above-mentioned fearful facts, however, are not merely global issues, but domestic problems as well, according to local media. Many local news outlets, when relating data from the conference, point out that white pollution – a term used to indicate the overwhelming discharge of plastic bags into the environment – is even getting worse in Vietnam than elsewhere.
(Source: https://english.thesaigontimes.vn)
Which of the following could be the main idea of the passage?
Quảng cáo
Trả lời:

A
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The word “tenterhooks” in the first paragraph mostly means ________.

C
Câu 3:
The following are the facts about white pollution, EXCEPT _______.

C
Câu 4:
What does the phrase “present trends” in paragraph 3 refer to?

B
Câu 5:
What does the author imply in the last paragraph?
What does the author imply in the last paragraph?

C
Hot: Danh sách các trường đã công bố điểm chuẩn Đại học 2025 (mới nhất) (2025). Xem ngay
- Sổ tay dẫn chứng nghị luận xã hội năm 2025 (chương trình mới) ( 18.000₫ )
- Sổ tay Lịch Sử 12 (chương trình mới) ( 18.000₫ )
- Sổ tay lớp 12 các môn Toán, Lí, Hóa, Văn, Sử, Địa, KTPL (chương trình mới) ( 36.000₫ )
- Bộ đề thi tốt nghiệp 2025 các môn Toán, Lí, Hóa, Văn, Anh, Sinh, Sử, Địa, KTPL (có đáp án chi tiết) ( 36.000₫ )
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
Lời giải
D
Câu 2
Lời giải
A
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.