In Britain, the climate is not very good. There are very few hot days and it rains a lot. Because of this, people spend a lot of time at home. Generally, British homes have a lot of furniture in them, carpets on the floors and heavy curtains.
Many houses in Britain are old. Many of them are over one hundred years old. Often, they do not have enough insulation and the heat goes out through the windows, the doors and up the chimney.
Because of the climate, people in Britain have to spend a lot of money on heating. Many houses have a special system called "central heating". This heats all the rooms and, at the same time, heats the hot water. Houses without central heating often have gas, electric or coal fires. The rooms in most British houses are quite small.
New houses are much better. They have two layers of glass in the windows to stop the heat going out.
Read the passage and choose the best answer (A, B, C, or D) to each question.
Why do British people spend a lot of time at home?
In Britain, the climate is not very good. There are very few hot days and it rains a lot. Because of this, people spend a lot of time at home. Generally, British homes have a lot of furniture in them, carpets on the floors and heavy curtains.
Many houses in Britain are old. Many of them are over one hundred years old. Often, they do not have enough insulation and the heat goes out through the windows, the doors and up the chimney.
Because of the climate, people in Britain have to spend a lot of money on heating. Many houses have a special system called "central heating". This heats all the rooms and, at the same time, heats the hot water. Houses without central heating often have gas, electric or coal fires. The rooms in most British houses are quite small.
New houses are much better. They have two layers of glass in the windows to stop the heat going out.
Read the passage and choose the best answer (A, B, C, or D) to each question.
Why do British people spend a lot of time at home?
A. Because the climate is not very good.
B. Because they don't know where to go.
C. Because the climate is very good.
Quảng cáo
Trả lời:

A. Because the climate is not very good.
Giải thích:
Thông tin: In Britain, the climate is not very good. There are very few hot days and it rains a lot. Because of this, people spend a lot of time at home.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
Read the passage and choose the best answer (A, B, C, or D) to each question.
The heat goes out of the houses through ___________.
Read the passage and choose the best answer (A, B, C, or D) to each question.
The heat goes out of the houses through ___________.
A. the doors and up the chimney
B. the windows and up the chimney
C. the windows, the doors and up the chimney

C. the windows, the doors and up the chimney
Giải thích:
Thông tin: Often, they do not have enough insulation and the heat goes out through the windows, the doors and up the chimney.
Câu 3:
Read the passage and choose the best answer (A, B, C, or D) to each question.
Because of ___________, people in Britain have to spend a lot of money on heating.
Read the passage and choose the best answer (A, B, C, or D) to each question.
Because of ___________, people in Britain have to spend a lot of money on heating.
A. cold weather
B. cool weather
C. hot weather

A. cold weather
Giải thích:
Thông tin: There are very few hot days and it rains a lot.
Câu 4:
Read the passage and choose the best answer (A, B, C, or D) to each question.
Houses without central heating often have ___________.
Read the passage and choose the best answer (A, B, C, or D) to each question.
Houses without central heating often have ___________.
A. only coal fires
B. gas or coal fires
D. gas, electric or coal fires

D. gas, electric or coal fires
Giải thích:
Thông tin: Houses without central heating often have gas, electric or coal fires.
Câu 5:
Read the passage and choose the best answer (A, B, C, or D) to each question.
New houses usually have ___________ in the windows to stop the heat going out.
Read the passage and choose the best answer (A, B, C, or D) to each question.
New houses usually have ___________ in the windows to stop the heat going out.
A. one layer of glass
B. two layers of glass
C. three layers of glass

B. two layers of glass
Giải thích:
Thông tin: New houses are much better. They have two layers of glass in the windows to stop the heat going out.
Dịch:
Ở Anh, khí hậu không mấy thuận lợi. Có rất ít ngày nắng nóng và trời thường xuyên mưa. Vì lý do này, người dân dành nhiều thời gian ở nhà. Thông thường, nhà ở Anh có rất nhiều đồ nội thất, thảm trải sàn và rèm cửa dày.
Nhiều ngôi nhà ở Anh rất cũ, nhiều căn đã hơn 100 năm tuổi. Chúng thường không có đủ lớp cách nhiệt, khiến hơi ấm thất thoát qua cửa sổ, cửa ra vào và ống khói.
Vì khí hậu lạnh, người dân Anh phải tốn nhiều tiền để sưởi ấm. Nhiều ngôi nhà có hệ thống sưởi đặc biệt gọi là "hệ thống sưởi trung tâm". Hệ thống này làm ấm tất cả các phòng và đồng thời làm nóng nước sinh hoạt. Những ngôi nhà không có hệ thống sưởi trung tâm thường sử dụng bếp gas, lò sưởi điện hoặc lò sưởi than. Các phòng trong hầu hết các ngôi nhà ở Anh khá nhỏ.
Những ngôi nhà mới được xây dựng tốt hơn nhiều. Chúng có hai lớp kính ở cửa sổ để ngăn hơi ấm thất thoát ra ngoài.
Hot: Danh sách các trường đã công bố điểm chuẩn Đại học 2025 (mới nhất) (2025). Xem ngay
- Sổ tay Vật lí 12 (chương trình mới) ( 18.000₫ )
- 250+ Công thức giải nhanh môn Toán 12 (chương trình mới) ( 18.000₫ )
- Sổ tay lớp 12 các môn Toán, Lí, Hóa, Văn, Sử, Địa, KTPL (chương trình mới) ( 36.000₫ )
- Bộ đề thi tốt nghiệp 2025 các môn Toán, Lí, Hóa, Văn, Anh, Sinh, Sử, Địa, KTPL (có đáp án chi tiết) ( 36.000₫ )
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Đáp án:
memorable
Giải thích:
Trước danh từ cần tính từ
Lời giải
Đáp án: Fiona was invited to John’s birthday party last night.
Giải thích: Câu bị động thì quá khứ đơn: S + was/were + Vp2 + (by O)
Dịch: Tối qua Fiona được mời đến dự tiệc sinh nhật của John.
Câu 3
A. Describe how to turn an old tower into a house.
B. Recommend a particular builder.
C. Describe what it is like to live in a tower.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. If I were you, you would take more exercises.
B. If I were you, I would take more exercises.
C. Had I been you, I would take more exercises.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.