Nowadays, a lot of important inventions (1 - carry out) by scientist (2 - work) for large industrial firms. However, there (3 - be) still opportunities for other people (4 - invent) various things. In Britain, there's a weekly TV program which (5 - attempt) to show all the devices wich people (6 - invent) recently. The people (7 - organize) the program receive information about 700 inventions per year. New ideas can (8 -develop) by private inventors. However, it's important (9 - consider) these questions: Will it work? Will it (10 -want)? Is it new?
Nowadays, a lot of important inventions (1 - carry out)
Nowadays, a lot of important inventions (1 - carry out) by scientist (2 - work) for large industrial firms. However, there (3 - be) still opportunities for other people (4 - invent) various things. In Britain, there's a weekly TV program which (5 - attempt) to show all the devices wich people (6 - invent) recently. The people (7 - organize) the program receive information about 700 inventions per year. New ideas can (8 -develop) by private inventors. However, it's important (9 - consider) these questions: Will it work? Will it (10 -want)? Is it new?
Nowadays, a lot of important inventions (1 - carry out)
Quảng cáo
Trả lời:

Đáp án: are carried out
Giải thích:
Câu bị động thì hiện tại đơn: S + is/am/are + Vp2
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
by scientist (2 - work) for large industrial firms.
by scientist (2 - work) for large industrial firms.

Đáp án: working
Giải thích:
Rút gọn mệnh đề dạng chủ động => Ving
Câu 3:
However, there (3 - be) still opportunities
However, there (3 - be) still opportunities

Đáp án: are
Giải thích:
still opportunities => đi với to be ‘are’
Câu 4:
for other people (4 - invent) various things.
for other people (4 - invent) various things.

Đáp án:to invent
Giải thích:
to V: để làm gì
Câu 5:
In Britain, there's a weekly TV program which (5 - attempt) to show all the devices
In Britain, there's a weekly TV program which (5 - attempt) to show all the devices

Đáp án: attempts
Giải thích:
a weekly TV program là danh từ số ít => V thêm s/es
Câu 6:
wich people (6 - invent) recently.
wich people (6 - invent) recently.

Đáp án: have invented
Giải thích:
recently => thì hiện tại hoàn thành: S + have/has + Vp2
Câu 7:
The people (7 - organize) the program receive information about 700 inventions per year.
The people (7 - organize) the program receive information about 700 inventions per year.

Đáp án: organizing
Giải thích:
Rút gọn mệnh đề dạng chủ động => Ving
Câu 8:
New ideas can (8 -develop) by private inventors.
New ideas can (8 -develop) by private inventors.

Đáp án: be developed
Giải thích:
Bị động với ‘can’: can be + Vp2
Câu 9:
However, it's important (9 - consider) these questions:
However, it's important (9 - consider) these questions:

Đáp án: to consider
Giải thích:
It is + adj + to V: như thế nào khi làm gì
Câu 10:
Will it work? Will it (10 -want)? Is it new?
Will it work? Will it (10 -want)? Is it new?

Đáp án: be wanted
Giải thích:
Bị động dạng nghi vấn thì tương lai đơn: Will + S + be Vp2?
Dịch:
Ngày nay, rất nhiều phát minh quan trọng được thực hiện bởi các nhà khoa học đang làm việc cho các công ty công nghiệp lớn. Tuy nhiên, vẫn có cơ hội cho những người khác phát minh ra nhiều thứ khác nhau.
Ở Anh, có một chương trình truyền hình hàng tuần cố gắng giới thiệu tất cả các thiết bị mà mọi người đã phát minh gần đây. Những người tổ chức chương trình này nhận được thông tin về khoảng 700 phát minh mỗi năm.
Các ý tưởng mới có thể được phát triển bởi các nhà phát minh cá nhân. Tuy nhiên, điều quan trọng là xem xét những câu hỏi này: Nó có hoạt động không? Nó có được mong muốn không? Nó có mới không?
Hot: Danh sách các trường đã công bố điểm chuẩn Đại học 2025 (mới nhất) (2025). Xem ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Đáp án: much (dòng 2)
Giải thích:
Vì ‘zoos’ là danh từ số nhiều => many
Lời giải
Giải thích:
piece of furniture: món đồ nội thất
Câu 3
A. and
B. but
C. therefore
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A. Only a few people are really proficient.
B. No one is really an expert in the skill.
C. There aren’t many people who are even fairly good.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.