Câu hỏi:

26/05/2025 187 Lưu

People who travel frequently on business or for pleasure often suffer some form of health problem, yet over half of these problems can easily be prevented. The most common ailment, a headache, can be avoided by taking along an ample supply of aspirin or other pain relievers. Another common affliction is motion sickness caused by the constant movement of a vehicle. Ginger capsules, sold in most health food stores, have been found effective as a remedy. Other familiar problems include sunburn, which can be prevented by using effective sunscreen, and insect bites, which can be controlled with use of a repellent spray or ointment. For everyday cuts and scratches, a first-aid kit containing bandage and antiseptic cream is recommended.

 What is the best title for the passage?

A. Frequent Travellers.             

B. Common Health Problems

 

C. Avoiding Travel Ailments

D. Travelling for Business or Pleasure

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

C. Avoiding Travel Ailments

Giải thích:

Đoạn văn nói về những vấn đề sức khỏe phổ biến khi đi du lịch và cách phòng tránh chúng. Vì vậy, tiêu đề "Tránh các bệnh thường gặp khi đi du lịch" là phù hợp nhất.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

 According to the passage, travellers are most commonly bothered by ……….

A. sunburn    

B. headaches
C. insect bites        
D. motion sickness

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

B. headaches

Giải thích:

Thông tin: The most common ailment, a headache, can be avoided by taking along an ample supply of aspirin or other pain reliever.

Câu 3:

The word affliction can best be replaced by ………..

A. result        

B. experience     
C. supply    

D ailment

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

D ailment

Giải thích:

 afliction = ailment: bệnh tật

Câu 4:

 According to the passage, what can be used to remedy motion sickness?

A. A moving vehicle     

B. Pain-killers       

 C. Ginger capsules  

D. A first-aid kit

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

 C. Ginger capsules  

Giải thích:

Thông tin: Ginger capsules, sold in most health food stores, have been found effective as a remedy.

Câu 5:

Which of the following is NOT mentioned in the passage as a solution to a health problem?

A. Cold cream.

B. Sunscreen.        

C. Repellent spray.        
D. Aspirin.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

A. Cold cream.

Giải thích:

Thông tin: The most common ailment, a headache, can be avoided by taking along an ample supply of aspirin or other pain relievers... Other familiar problems include sunburn, which can be prevented by using effective sunscreen, and insect bites, which can be controlled with use of a repellent spray or ointment.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án: are carried out

Giải thích:

Câu bị động thì hiện tại đơn: S + is/am/are + Vp2

Câu 3

A.bit          

B.piece        
C.slice               
 D.pair

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. Only a few people are really proficient.

B. No one is really an expert in the skill.

C. There aren’t many people who are even fairly good.

D. There are a lot of people who are moderately proficient.

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP