khoahoc.vietjack.com

Câu hỏi:

23/06/2026 764 Lưu

Điền từ thích hợp vào chỗ trống.

English, (1) _______ is a global language, plays a crucial role. English is used in everyday life by millions of people (2) _______ find it essential for communication. It’s the language that connects individuals (3) _______ nationalities and languages are different from each other. It’s the medium through (4) _______ we express our thoughts and ideas.

Furthermore, English is the language (5) _______ is used in international diplomacy. Diplomats and world leaders (6) _______ can express their thoughts clearly in English are often more successful in negotiations. English is widely used in business meetings, (7) _______ participants come from diverse backgrounds.

English holds a significant place in schools. It is spoken in many schools around the world in (8) _______ students learn various subjects. These students, (9) _______ backgrounds are diverse, find a common ground in English. This explains the reason (10) _______ English is so important in a multicultural school environment.

Practicing English effectively, (11) _______ is a goal for many language learners, involves a variety of strategies. One strategy is to find a partner, with (12) _______ you can practice speaking English. This person, (13) _______ could be a native speaker or another learner, can provide valuable feedback.

Additionally, learners should make use of online resources (14) _______ English learning materials can be found. It’s crucial to practice regularly. Setting aside a specific time each day, (15) _______ you can focus solely on English, can lead to significant improvement.

English, (1) ______is a global language, plays a crucial role.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. which
which

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

English is used in everyday life by millions of people (2) ____find it essential for communication.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. who
who

Câu 3:

It’s the language that connects individuals (3) ______nationalities and languages are different from each other.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. whose
whose

Câu 4:

It’s the medium through (4) ______we express our thoughts and ideas.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. which
which

Câu 5:

Furthermore, English is the language (5) _______ is used in international diplomacy.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

that
that/ which

Câu 6:

Diplomats and world leaders (6) ____can express their thoughts clearly in English are often more successful in negotiations.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. who
who

Câu 7:

English is widely used in business meetings, (7) ______participants come from diverse backgrounds.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. where
where

Câu 8:

English holds a significant place in schools. It is spoken in many schools around the world in (8) ______students learn various subjects.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. which
which

Câu 9:

These students, (9) ______backgrounds are diverse, find a common ground in English.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. whose
whose

Câu 10:

This explains the reason (10) ____English is so important in a multicultural school environment.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. why
why

Câu 11:

Practicing English effectively, (11) ______is a goal for many language learners, involves a variety of strategies.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. which
which

Câu 12:

One strategy is to find a partner, with (12) _____you can practice speaking English.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. whom
whom

Câu 13:

This person, (13) ____could be a native speaker or another learner, can provide valuable feedback.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. who
who

Câu 14:

Additionally, learners should make use of online resources (14) ______English learning materials can be found. It’s crucial to practice regularly.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. where
where

Câu 15:

Setting aside a specific time each day, (15) _____you can focus solely on English, can lead to significant improvement.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

1. when
when

Đang tải chế độ Học...

Hot: 1000+ đề thi giữa kì 1 lớp 1-12 đầy đủ các môn (Update 2026) (chỉ từ 60k). Tải ngay

ĐẶC QUYỀN VIP

Đăng ký VIP để học và luyện thi không giới hạn

Trọn bộ quyền lợi trên Vietjack, trong một tài khoản.

  • Phòng luyện thi cấp tốc: ĐGNL - ĐGTD, Tốt nghiệp THPT, Ôn vào 10, Ôn vào 6, Ôn Giữa kì/Cuối kì
  • Hơn 200K đề thi thử, đề minh hoạ, chính thức các năm
  • Với 3tr+ câu hỏi theo các mức độ Nhận biết, Thông hiểu, Vận dụng
  • Tải xuống đề thi [DOCX] với đầy đủ đáp án
  • Xem hàng ngàn bài giảng đính kèm củng cố thêm kiến thức
  • Bao gồm tất cả các bậc từ Tiểu học đến Đại học
  • Chặn hiển thị quảng cáo tăng khả năng tập trung ôn luyện
  • Đăng ký ngay

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án:

at last

at last/ finally

Lời giải

Đáp án:

can construction continue

can construction continue

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP