Viết lại câu dùng đại từ quan hệ gợi ý.
The city attracts many tourists every year. Its architecture is stunning. (whose)
Viết lại câu dùng đại từ quan hệ gợi ý.
The city attracts many tourists every year. Its architecture is stunning. (whose)
Câu hỏi trong đề: 2000 câu trắc nghiệm tổng hợp Tiếng Anh 2025 có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:
Đáp án:
The city, whose architecture is stunning, attracts many tourists every year.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
That girl sits next to me in class. She is very friendly. (who)
That girl sits next to me in class. She is very friendly. (who)
Đáp án:
That girl, who sits next to me in class, is very friendly.
Câu 3:
The forest has diverse wildlife. It is protected by the government. (which)
The forest has diverse wildlife. It is protected by the government. (which)
Đáp án:
The forest, which is protected by the government, has diverse wildlife.
Câu 4:
The runner won the championship. He trained hard for the tournament. (who)
The runner won the championship. He trained hard for the tournament. (who)
Đáp án:
The runner, who trained hard for the tournament, won the championship.
Câu 5:
The teacher has been teaching for 20 years. She is retiring this year. (who)
The teacher has been teaching for 20 years. She is retiring this year. (who)
Đáp án:
The teacher, who has been teaching for 20 years, is retiring this year.
Câu 6:
I consulted the doctor for my health issues. The doctor suggested I take a vacation. (whom)
I consulted the doctor for my health issues. The doctor suggested I take a vacation. (whom)
Đáp án:
The doctor, whom I consulted for my health issues, suggested I take a vacation.
Câu 7:
The concert was held at the stadium. It was a huge success. (which)
The concert was held at the stadium. It was a huge success. (which)
Đáp án:
The concert, which was held at the stadium, was a huge success.
Câu 8:
The leader has a strong vision for the future. The people trust him. (whom)
The leader has a strong vision for the future. The people trust him. (whom)
Đáp án:
The leader, whom the people trust, has a strong vision for the future.
Câu 9:
The church has beautiful stained glass windows. It was built in the 16th century. (which)
The church has beautiful stained glass windows. It was built in the 16th century. (which)
Đáp án:
The church, which was built in the 16th century, has beautiful stained glass windows.
Câu 10:
My friend Alice is visiting us next week. She moved to Canada last year. (who)
Đáp án:
My friend Alice, who moved to Canada last year, is visiting us next week.
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Đang tải chế độ Học...
Hot: 1000+ đề thi giữa kì 1 lớp 1-12 đầy đủ các môn (Update 2026) (chỉ từ 60k). Tải ngay
Đăng ký VIP để học và luyện thi không giới hạn
Trọn bộ quyền lợi trên Vietjack, trong một tài khoản.
- Phòng luyện thi cấp tốc: ĐGNL - ĐGTD, Tốt nghiệp THPT, Ôn vào 10, Ôn vào 6, Ôn Giữa kì/Cuối kì
- Hơn 200K đề thi thử, đề minh hoạ, chính thức các năm
- Với 3tr+ câu hỏi theo các mức độ Nhận biết, Thông hiểu, Vận dụng
- Tải xuống đề thi [DOCX] với đầy đủ đáp án
- Xem hàng ngàn bài giảng đính kèm củng cố thêm kiến thức
- Bao gồm tất cả các bậc từ Tiểu học đến Đại học
- Chặn hiển thị quảng cáo tăng khả năng tập trung ôn luyện
- Đăng ký ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Lời giải
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Lời giải
Đáp án:
at last/ finally
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Đăng ký để học cùng Vietjack. Hoàn toàn miễn phí!
Bằng việc đăng ký, bạn đồng ý với Điều khoản sử dụng và Chính sách bảo mật của Vietjack.