Kết hợp hai câu thành một câu sử dụng mệnh đề quan hệ.
Those paintings caught everyone's attention. They were displayed in Thaddaeus Ropac’s gallery.
Kết hợp hai câu thành một câu sử dụng mệnh đề quan hệ.
Those paintings caught everyone's attention. They were displayed in Thaddaeus Ropac’s gallery.
Câu hỏi trong đề: 2000 câu trắc nghiệm tổng hợp Tiếng Anh 2025 có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:
Đáp án:
Those paintings, which were displayed in Thaddaeus Ropac’s gallery, caught everyone's attention.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
The laptop arrived in perfect condition. I bought it online.
The laptop arrived in perfect condition. I bought it online.
Đáp án:
The laptop which (that) I bought online arrived in perfect condition.
Câu 3:
The astronaut finally embarked on her mission to space. She had trained for years.
The astronaut finally embarked on her mission to space. She had trained for years.
Đáp án:
The astronaut who had trained for years finally embarked on her mission to space.
Câu 4:
The city received a lot of international aid and support. It was devastated by the earthquake.
The city received a lot of international aid and support. It was devastated by the earthquake.
Đáp án:
The city which (that) was devastated by the earthquake received a lot of international aid and support.
Câu 5:
The Smiths are throwing a party tonight. They are our neighbors.
The Smiths are throwing a party tonight. They are our neighbors.
Đáp án:
The Smiths, who are our neighbors, are throwing a party tonight.
Câu 6:
The forest is a haven for wildlife conservation. Diverse species thrive there.
The forest is a haven for wildlife conservation. Diverse species thrive there.
Đáp án:
The forest, where diverse species thrive, is a haven for wildlife conservation.
Câu 7:
This ancient ruin provides valuable insights into the past. It was discovered by a famous archaeologist.
This ancient ruin provides valuable insights into the past. It was discovered by a famous archaeologist.
Đáp án:
This ancient site, which was discovered by a famous archaeologist, provides valuable insights into the past.
Câu 8:
The disease poses a significant challenge for medical researchers. It currently has no cure.
The disease poses a significant challenge for medical researchers. It currently has no cure.
Đáp án:
The disease for which there is currently no cure poses a significant challenge for medical researchers.
Câu 9:
The professor won the Nobel Prize for his groundbreaking research. He is an expert in quantum physics.
The professor won the Nobel Prize for his groundbreaking research. He is an expert in quantum physics.
Đáp án:
The professor who is an expert in quantum physics won the Nobel Prize for his groundbreaking research.
Câu 10:
The song brought tears to my eyes. My best friend sang it at my wedding.
The song brought tears to my eyes. My best friend sang it at my wedding.
Đáp án:
The song which (that) my best friend sang at my wedding brought tears to my eyes.
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Đang tải chế độ Học...
Hot: 1000+ đề thi giữa kì 1 lớp 1-12 đầy đủ các môn (Update 2026) (chỉ từ 60k). Tải ngay
Đăng ký VIP để học và luyện thi không giới hạn
Trọn bộ quyền lợi trên Vietjack, trong một tài khoản.
- Phòng luyện thi cấp tốc: ĐGNL - ĐGTD, Tốt nghiệp THPT, Ôn vào 10, Ôn vào 6, Ôn Giữa kì/Cuối kì
- Hơn 200K đề thi thử, đề minh hoạ, chính thức các năm
- Với 3tr+ câu hỏi theo các mức độ Nhận biết, Thông hiểu, Vận dụng
- Tải xuống đề thi [DOCX] với đầy đủ đáp án
- Xem hàng ngàn bài giảng đính kèm củng cố thêm kiến thức
- Bao gồm tất cả các bậc từ Tiểu học đến Đại học
- Chặn hiển thị quảng cáo tăng khả năng tập trung ôn luyện
- Đăng ký ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Lời giải
illiterate (adj): mù chữ
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Lời giải
Đáp án:
Đáp án: x
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Đăng nhập để xem lời giải
Lưu tiến độ và luyện tập hiệu quả hơn. Hoàn toàn miễn phí!
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Đăng ký để học cùng Vietjack. Hoàn toàn miễn phí!
Bằng việc đăng ký, bạn đồng ý với Điều khoản sử dụng và Chính sách bảo mật của Vietjack.