Câu hỏi:

15/11/2023 1,009 Lưu

Mickey Mantle was one of the greatest baseball players of all time. He played for the New York Yankees in their years of glory. From the time Mantle began to play professionally in 1951 to his last year in 1968, baseball was the most popular game in the United States. For many people, Mantle symbolized the hope, prosperity, and confidence of America at that time.

          Mantle was a fast and powerful player, a “switch-hitter” who could bat both right-handed and left-handed. He won game after game, one World Series championship after another, for his team. He was a wonderful athlete, but this alone cannot explain America’s fascination with him.

          Perhaps it was because he was a handsome, red-haired country boy, the son of a poor miner from Oklahoma. His career, from the lead mines of the West to the heights of success and fame, was a fairy-tale version of the American dream. Or perhaps it was because America always loves a “natural”: a person who wins without seeming to try, whose talent appears to come from an inner grace. That was Mickey Mantle.

          But like many celebrities, Mickey Mantle had a private life that was full of problems. He played without complaint despite constant pain from injuries. He lived to fulfill his father’s dreams and drank to forget his father’s early death.

          It was a terrible addiction that finally destroyed his body. It gave him cirrhosis of the liver and accelerated the advance of liver cancer. Even when Mickey Mantle had turned away from his old life and warned young people not to follow his example, the destructive process could not be stopped. Despite a liver transplant operation that had all those who loved and admired him hoping for a recovery, Mickey Mantle died of cancer at the age of 63

What is the main idea of the passage?

A. Mickey Mantle as the greatest baseball player of all time
B. Mickey Mantle’s success and private life full of problems
C. Mickey Mantle and his career as a baseball player
D. Mickey Mantle and the history of baseball

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Nội dung chính của bài đọc là gì?

A.Mickey Mantle là người chơi bóng chày xuất sắc nhất mọi thời đại

B. Thành công của Mickey Mantle và đời tư của ông đầy những rắc rối.

C. Mickey Mantle và sự nghiệp của ông như một vận động viên bóng chày.

D. Mickey Mantle và lịch sử bóng chày.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

According to the passage, Mantle could________

A. hit the ball to score from a long distance
B. bat better with his left hand than with his right hand
C. hit with the bat on either side of his body
D. give the most powerful hit in his team

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Theo bài đọc, Mantel có thể

A. đập bóng để ghi điểm từ khoảng cách xa.

B. đập bóng bắng tay trái tốt hơn tay phải.

C. đập bóng bằng vợt một trong hai bên ( bên phải và bên trái đều tốt như nhau).

D. đấm bóng mạnh nhất trong đội.

Dẫn chứng: (2) Mantle was a fast and powerful player, a “switch-hitter” who could bat both right-handed and left-handed. He won game after game, one World Series championship after another, for his team. He was a wonderful athlete, but this alone cannot explain America’s fascination with him.

Câu 3:

The word “this” as used in paragraph 2 refers to________

A. Mantle’s being a fast and powerful player

B. Mantle’s being a wonderful athlete

C. Mantle’s being fascinated by many people
D. Mantle’s being a “switch-hitter”

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Từ “this” được dùng ở đoạn văn số 2 ám chỉ điều gì?

A.Mantle là một cầu thủ mạnh và nhanh.

B. Mantle là một vận động viên tuyệt vời.

C. Mantle được nhiều người yêu thích.

D. Mantle là một người có thể đánh bóng cả bên tay trái và tay phải.

Dẫn chứng: Mantle was a fast and powerful player, a “switch-hitter” who could bat both right-handed and left-handed. He won game after game, one World Series championship after another, for his team. He was a wonderful athlete, but this alone cannot explain America’s fascination with him.

Câu 4:

The author uses the word “But” in paragraph 4 to________

A. change the topic of the passage
B. give an argument in favor of Mantle’s success and fame
C. explain how Mantle got into trouble
D. give an example of the trouble in Mantle’s private life

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Tác giả dùng từ “but” ở đoạn văn 4 để....

A.thay đổi chủ đề của bài đọc.

B. đưa ra tranh luận ủng hộ cho thành công và danh tiếng của Mantle.

C. giải thích Mantel đã gặp rắc rối như thế nào.

D. nêu ví dụ về vấn đề đời tư của Mantle.

Câu 5:

The word “accelerated” in paragraph 5 is closest in meaning to________

A. worsened   
B. bettered  
C. delayed 
D. quickened

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Từ “ accelerated” in paragraph 5 gần nghĩa với...

 

Worsened: làm tồi tệ hơn

Bettered: trở nên tốt hơn

Delayed: trì hoãn

Quickened: nhanh chóng

 

Dẫn chứng: It was a terrible addiction that finally destroyed his body. It gave him cirrhosis of the liver and accelerated the advance of liver cancer.

Câu 6:

We can see from paragraph 5 that after his father’s death, Mantle________

A. played even better
B. forgot his father’s dream
C. . led a happier life
D. suffered a lot of pain

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Chúng ta có thể thấy từ đoạn 5 rằng sau khi bố anh ấy mất, Mantle...

 

A.chơi thậm chí là tốt hơn

B. quên đi ước mơ của bố anh ấy

C. hướng đến cuộc sống hạnh phúc hơn

D. chịu nhiều đau đớn

 

Dẫn chứng: He lived to fulfill his father’s dreams and drank to forget his father’s early death. (5) It was a terrible addiction that finally destroyed his body. It gave him cirrhosis of the liver and accelerated the advance of liver cancer. Even when Mickey Mantle had turned away from his old life and warned young people not to follow his example, the destructive process could not be stopped.

Câu 7:

Which of the following is mentioned as the main cause of the destruction of Mantle’s body?

A. His loneliness 
B. His way of life              
C. His liver transplant operation   
D. His own dream

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Câu nào sau đây được đề cập như là nguyên nhân chính gây ra sự hủy hoại trong cơ thể của Mantle?

 

A.sự cô đơn

B. lối sống

C. phẫu thuật cấy ghép gan

D. ước mơ của chính anh ấy.

 

Dẫn chứng: => It was a terrible addiction that finally destroyed his body. It gave him cirrhosis of the liver and accelerated the advance of liver cancer. Even when Mickey Mantle had turned away from his old life and warned young people not to follow his example, the destructive process could not be stopped.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. The Father of American Public Education
B. Philosophy of Education
C. The Massachusetts State Board of Education.
D. Politics of Educational Institutions

Lời giải

Đáp án A

Tiêu đề nào thể hiện chủ đề chính của bài đọc?

A.Người sáng lập Giáo dục công Mỹ.

B. Triết lý của giáo dục.

C. Hội đồng giáo dục bang Massachusetts

D. Viện giáo dục chính trị.

=>Chọn A

Lời giải

Đáp án B

 

make of = understand: hiểu về cái gì đó

consist of: bao gồm

include: bao gồm ( không đi với giới từ)

contain: chứa/ đựng

 

The United States has many different types of families. While most American families are traditional, (31) ________ a father, a mother and one or more children, 22 percent of all American families in 1998 were headed by one parent, usually a woman.

[Nước Mỹ có nhiều kiểu gia đình. Trong khi hầu hết các gia đình ở Mỹ theo kiểu truyền thống, bao gồm 1 bố, 1 mẹ và một hay nhiều con cái, 22% trong số gia đình Mỹ vào năm 1998 đứng đầu là bố/mẹ, thường là mẹ.]

=>Chọn B

Câu 3

A. Signs of aging are easier to detect in animals than in plants
B. Aging occurs in every living thing after it has reached maturity
C. Not all signs of aging are visible
D. The outward signs of aging may be seen in old people

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. risk factors in heart attacks
B. seasonal and temporal patterns of heart attacks
C. cardiology in the 1980s
D. diet and stress as factors in heart attacks

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. The importance of the chemical industry
B. The dangers of toxic chemicals
C. A proposal to ban the use of all herbicides
D. Advantages of biological agents over chemical ones

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. an expensive education
B. good musical instruments
C. parental support and encouragement      
D. wealthy and loving parents

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP