Câu hỏi:

10/01/2025 995 Lưu

Humans have struggled against weeds since the beginnings of agriculture. Marring our gardens is one of the milder effects of weeds - any plants that thrive where they are unwanted. They clog waterways, destroy wildlife habitats, and impede farming. Their spread eliminates grazing areas and accounts for one-third of all crop loss. They compete for sunlight, nutrients, and water with useful plants.

          The global need for weed control had been answered mainly by the chemical industry. Its herbicides are effective and sometimes necessary, but some pose serious problems, particularly if misused. Toxic compounds threaten animal and public health when they accumulate in food plants, groundwater, and drinking water. They also harm workers who apply them.

          In recent years, the chemical industry has introduced several herbicides that are more ecologically sound. Yet new chemicals alone cannot solve the world's weed problems. Hence, scientists are exploring the innate weed-killing powers of living organisms, primarily insects and microorganisms.

          The biological agents now in use are environmentally benign and are harmless to humans. They can be chosen for their ability to attack selected targets and leave crops and other plants untouched. In contrast, some of the most effective chemicals kill virtually all the plants they come in contact with, sparing only those that are naturally resistant or have been genetically modified for resistance. Furthermore, a number of biological agents can be administered only once, after which no added applications are needed. Chemicals typically must be used several times per growing season.

With what topic does this passage primarily deal?

A. The importance of the chemical industry
B. The dangers of toxic chemicals
C. A proposal to ban the use of all herbicides
D. Advantages of biological agents over chemical ones

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án: D

Giải thích:

Đoạn văn chủ yếu nói về điều gì?

A. Tầm quan trọng của ngành hóa chất

B. Sự nguy hiểm của hóa chất độc hại

C. Một đề nghị cấm sử dụng tất cả các loại thuốc diệt cỏ.

D. Ưu điểm của tác nhân sinh học nhiều hơn so với các loại hóa chất

Bài đọc bàn về các mặt lợi và hại của hóa chất và tác nhân sinh học. Trong đó, tác nhân sinh học có nhiều mặt lợi hơn.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

The word "Marring" in paragraph 1 is closest in meaning to________

A. spoiling
B. planting  
C. dividing  
D. replacing

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

từ “marrying” ở đoạn 1 gần nghĩa nhất với

 

spoiling: phá hủy

planting: trồng trọt

dividing: phân chia

replacing: thay thế

 

Dẫn chứng: Humans have struggled against weeds since the beginnings of agriculture. Marring our gardens is one of the milder effects of weeds - any plants that thrive where they are unwanted.

Câu 3:

Which of the following terms does the author define in the first paragraph?

A. weeds  
B. nutrients  
C. wildlife habitats
D. grazing area

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Thuật ngữ nào dưới đây mà tác giả định nghĩa ở đoạn văn 1?

Weeds: cỏ

Nutrients: chất dinh dưỡng

Wildlife habitats: môi trường sống của động vật hoang dã

Grazing area: khu vực để gặm cỏ ( cho bò/ trâu ăn)

Dẫn chứng: Marring our gardens is one of the milder effects of weeds - any plants that thrive where they are unwanted.

Câu 4:

Which of the following statements about the use of chemical agents as herbicides would the author most likely agree?

A. It is safe but inefficient
B. It is occasionally required
C. It should be increased
D. It has become more dangerous recently

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án B

Câu nào sau đây về việc sử dụng những hóa chất như là chất diệt cỏ tác giải có vẻ như đồng ý nhất?

A.an toàn nhưng không hiệu quả

B.thỉnh thoảng cần phải dùng

C. Nó nên được tăng lên/ dùng nhiều hơn

D. gần đây nó trở nên nguy hiểm hơn

Dẫn chứng: The global need for weed control had been answered mainly by the chemical industry. Its herbicides are effective and sometimes necessary, but some pose serious problems, particularly if misused. Toxic compounds threaten animal and public health when they accumulate in food plants, groundwater, and drinking water. They also harm workers who apply them.

Câu 5:

Which of the following is NOT given as an advantage of using biological agents over chemical herbicides?

A. They are safer for workers
B. They are less likely to destroy desirable plants
C. They are more easily available
D. They do not have to be used as often

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Câu nào sau đây không được nêu lên như một lợi ích của việc sử dụng chất sinh học so với thuốc diệt cỏ hóa học?

A.Chúng an toàn hơn cho công nhân.

B. Chúng ít phá hoại những cây được trồng.

C. Chúng không dễ dàng có sẵn.

D. Chúng không cần phải được sử dụng thường xuyên.

Dẫn chứng: The biological agents now in use are environmentally benign and are harmless to humans. They can be chosen for their ability to attack selected targets and leave crops and other plants untouched. In contrast, some of the most effective chemicals kill virtually all the plants they come in contact with, sparing only those that are naturally resistant or have been genetically modified for resistance. Furthermore, a number of biological agents can be administered only once, after which no added applications are needed. Chemicals typically must be used several times per growing season.

Câu 6:

The word "innate" in paragraph 3 is closest in meaning to________

A. effective  
B. organic  
C. natural
D. active

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Từ “ innate” ở đoạn 3 gần nghĩa nhất với

 

Effective: hiệu quả

Organic: hữu cơ

Natural: thuộc về thiên nhiên, tự nhiên

Active: năng động

 

Dẫn chứng: Hence, scientists are exploring the innate weed-killing powers of living organisms, primarily insects and microorganisms.

Câu 7:

According to the passage, biological agents mainly consist of________

A. herbicides   
B. useful plants
C. weeds
D. insects and microorganisms

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án D

Theo bài đọc, những chất sinh học chủ yếu bao gồm

A.chất diệt cỏ

B. những thực vật có ích

C. cỏ

D. côn trùng và vi sinh vật

Dẫn chứng: Hence, scientists are exploring the innate weed-killing powers of living organisms, primarily insects and microorganisms.

Câu 8:

Which of the following best describes the organization of the passage?

A. A general idea is introduced and several specific examples are given
B. Two possible causes of a phenomenon are compared
C. A problem is described and possible solutions are discussed
D. A recommendation is analyzed and rejected

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án A

Câu nào sau đây mô tả đúng nhất về cấu trúc của bài đọc?

A.Một ý chung được đưa ra và những ví dụ cụ thể được nêu lên sau đó.

B. Hai nguyên nhân có thể của hiện tượng được so sánh.

C. Một vấn đề được mô tả và những giải pháp được thảo luận.

D. Một lời đề nghị được phân tích và bác bỏ.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1

A. The Father of American Public Education
B. Philosophy of Education
C. The Massachusetts State Board of Education.
D. Politics of Educational Institutions

Lời giải

Đáp án A

Tiêu đề nào thể hiện chủ đề chính của bài đọc?

A.Người sáng lập Giáo dục công Mỹ.

B. Triết lý của giáo dục.

C. Hội đồng giáo dục bang Massachusetts

D. Viện giáo dục chính trị.

=>Chọn A

Lời giải

Đáp án B

 

make of = understand: hiểu về cái gì đó

consist of: bao gồm

include: bao gồm ( không đi với giới từ)

contain: chứa/ đựng

 

The United States has many different types of families. While most American families are traditional, (31) ________ a father, a mother and one or more children, 22 percent of all American families in 1998 were headed by one parent, usually a woman.

[Nước Mỹ có nhiều kiểu gia đình. Trong khi hầu hết các gia đình ở Mỹ theo kiểu truyền thống, bao gồm 1 bố, 1 mẹ và một hay nhiều con cái, 22% trong số gia đình Mỹ vào năm 1998 đứng đầu là bố/mẹ, thường là mẹ.]

=>Chọn B

Câu 3

A. Signs of aging are easier to detect in animals than in plants
B. Aging occurs in every living thing after it has reached maturity
C. Not all signs of aging are visible
D. The outward signs of aging may be seen in old people

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 4

A. risk factors in heart attacks
B. seasonal and temporal patterns of heart attacks
C. cardiology in the 1980s
D. diet and stress as factors in heart attacks

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 5

A. Mickey Mantle as the greatest baseball player of all time
B. Mickey Mantle’s success and private life full of problems
C. Mickey Mantle and his career as a baseball player
D. Mickey Mantle and the history of baseball

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Câu 6

A. an expensive education
B. good musical instruments
C. parental support and encouragement      
D. wealthy and loving parents

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP