Read the passage, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.
Insects on the MenuHumans have a long history of eating insects, and it turns out that they can be a very nutritious part of a person’s regular diet. Insects have a lot of protein, and they are often easier to catch than prey animals. Therefore, it is no wonder that when our ancient ancestors saw some tasty worms or grubs wiggling on the ground, they made a quick snack of them. In Thailand, insects are a regular part of the street food that can be found. The different insects that people snack on are crickets, grasshoppers, giant water bugs, and assorted worms. They are often deep-fried and salted, so they have a crunchy texture that makes them a perfect snack food. If you can get past the fact that you are eating a cricket, it will crunch in your mouth just like a corn chip!For a lot of people, however, it is difficult to get over the fear of eating insects. People tend to see insects as invaders, especially when they are crawling on the food that we are about to eat. Therefore, being able to eat insects without feeling disgusted is cultural. Some people cannot eat French cheese or stinky tofu because they weren’t brought up doing so. To many of us, insects fall right into that category, making it difficult to even try them.If given the chance, though, be courageous. Insects can be nutritious and tasty, so long as you can get over the “yuck” factor.
Which is the reason given for gathering and eating insects?
A. They are very easy to find close to the home.
B. They are more nutritious than most vegetables.
C. They come in all shapes and sizes.
D. They are easier to catch than other prey animals.
Câu hỏi trong đề: Trắc nghiệm Tiếng Anh 9 mới Unit 7 Reading có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:

Đáp án: D
Thông tin: Insects have a lot of protein, and they are often easier to catch than prey animals.
Dịch: Côn trùng có rất nhiều protein và chúng thường dễ bắt hơn động vật săn mồi.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
Read the article, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.
Why are deep-fried insects considered a perfect snack food?
A. Because they taste exactly like corn chips.
B. Because they don’t fill you up.
C. Because they have a crunchy texture.
D. Because they are not expensive.

Đáp án: C
Thông tin: They are often deep-fried and salted, so they have a crunchy texture that makes them a perfect snack food
Dịch: Chúng thường được chiên giòn và ướp muối nên có độ giòn khiến chúng trở thành một món ăn vặt hoàn hảo.
Câu 3:
Read the article, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.
Which insects are not mentioned in the passage?
A. water bugs
B. grasshoppers
C. beetles
D. crickets

Đáp án: C
Thông tin: The different insects that people snack on are crickets, grasshoppers, giant water bugs, and assorted worms.
Dịch: Các loại côn trùng khác nhau mà mọi người ăn nhẹ là dế, châu chấu, bọ nước khổng lồ và các loại giun.
Câu 4:
Read the article, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.
Where are insects a regular part of the street food?
A. France
B Thailand
C. Britain
D. All of the above

Đáp án: D
Thông tin ở đoạn 2 và 3.
Câu 5:
Read the article, and choose the correct answer A, B, C or D for each question.
What advice is given in the passage?
A. Be courageous
B. Eat very cautiously
C. Try eating worms first
D. Always cook your insects

Đáp án: A
Hot: 500+ Đề thi vào 10 file word các Sở Hà Nội, TP Hồ Chí Minh có đáp án 2025 (chỉ từ 100k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Câu 1
A.to have food that is high in calories
B.to enjoy a variety of rich proteins and more processed grains
C. to plan out your costly prepared meals
D. to choose foods that keep you full and is cheaper
Lời giải
Đáp án: D
Thông tin: Plan out your meals with high-fiber foods like beans and whole grains which will keep you full and are a cheaper, healthier alternative to rich proteins and more processed grains.
Dịch: Lên kế hoạch cho bữa ăn của bạn với các thực phẩm giàu chất xơ như đậu và ngũ cốc nguyên hạt sẽ giúp bạn no và là một lựa chọn rẻ hơn, lành mạnh hơn cho protein giàu và ngũ cốc chế biến nhiều hơn.
Lời giải
Đáp án: B
Thông tin: Most tourists coming to Vietnam are amazed at the omni-presence of rice and rice-related dishes.
Dịch: Hầu hết khách du lịch đến Việt Nam đều ngạc nhiên trước sự hiện diện của gạo và các món ăn liên quan đến gạo.
Câu 3
A.follow vegetarian diets for your meals
B.eat less meat and poultry
C. eat more beans, lentils, tofu and eggs
D. cut down on animal proteins for some of your meals
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 4
A.vegetables can keep you feeling full
B.they help you lose weight effectively
C. frozen vegetables are not good for your health
D. you feel healthier and save money with fresh vegetables in season
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 5
A. become more interested in something
B. pay money for something
C. peel something out
D. take someone out of a shell
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 6
A. water bugs
B. grasshoppers
C. beetles
D. crickets
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.