khoahoc.vietjack.com

Câu hỏi:

24/06/2026 125 Lưu

Viết lại câu dùng các cấu trúc câu chẻ.

The window was broken by a cricket ball.

=> It _______________________________________________________.

Quảng cáo

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

It was a cricket ball that broke the window.

It was a cricket ball that/ which broke the window.

Câu hỏi cùng đoạn

Câu 2:

I will never forget the day I heard I’d got into my chosen university.

=> The day on ________________________________________________.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

The day on which I heard I’d got into my chosen university is one I will never forget.

The day on which I heard I’d got into my chosen university is one I will never forget.

Câu 3:

Glynn became a social worker to help people less fortunate than himself.

=> The reason ________________________________________________.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

The reason Glynn became a social worker was to help people less fortunate than himself.

The reason Glynn became a social worker was to help people less fortunate than himself.

Câu 4:

Getting through the summer without getting injured was the only thing the athlete wanted.

=> All ______________________________________________________.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

All the athlete wanted was to get through the summer without getting injured.

All the athlete wanted was to get through the summer without getting injured.

Câu 5:

The driver didn’t see the motorcyclist.

=> What happened ____________________________________________.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

What happened was (that) the driver didn’t see the motorcyclist.

What happened was (that) the driver didn’t see the motorcyclist.

Câu 6:

Christopher Columbus discovered America.

=> The person ________________________________________________.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

The person who discovered America was Christopher Columbus.

The person who discovered America was Christopher Columbus.

Câu 7:

Seeing Patricia cry like that made me feel guilty.

=> What ________________________________________________.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

What made me feel guilty was seeing Patricia cry like that.

What made me feel guilty was seeing Patricia cry like that.

Câu 8:

What we had to do first was decide where to meet.

=> The first thing _________________________________________.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

The first thing we had to do was (to) decide where to meet.

The first thing we had to do was (to) decide where to meet.

Câu 9:

There are lots of facilities where we go camping.

=> The place ____________________________________________.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

The place where we go camping has lots of facilities.

The place where we go camping has lots of facilities.

Câu 10:

Einstein proved that energy and mass are basically the same thing.

=> What ________________________________________________.

Xem lời giải

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án:

What Einstein proved is that energy and mass are basically the same thing.

What Einstein proved is/was that energy and mass are basically the same thing.

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Lời giải

Đáp án:

1. which
which

Lời giải

Đáp án:

at last

at last/ finally

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP

Lời giải

Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.

Nâng cấp VIP