Viết lại câu dùng các cấu trúc câu chẻ.
The window was broken by a cricket ball.
=> It _______________________________________________________.
Viết lại câu dùng các cấu trúc câu chẻ.
The window was broken by a cricket ball.
=> It _______________________________________________________.
Câu hỏi trong đề: 2000 câu trắc nghiệm tổng hợp Tiếng Anh 2025 có đáp án !!
Quảng cáo
Trả lời:
Đáp án:
It was a cricket ball that/ which broke the window.
Câu hỏi cùng đoạn
Câu 2:
I will never forget the day I heard I’d got into my chosen university.
=> The day on ________________________________________________.
I will never forget the day I heard I’d got into my chosen university.
=> The day on ________________________________________________.
Đáp án:
The day on which I heard I’d got into my chosen university is one I will never forget.
Câu 3:
Glynn became a social worker to help people less fortunate than himself.
=> The reason ________________________________________________.
Glynn became a social worker to help people less fortunate than himself.
=> The reason ________________________________________________.
Đáp án:
The reason Glynn became a social worker was to help people less fortunate than himself.
Câu 4:
Getting through the summer without getting injured was the only thing the athlete wanted.
=> All ______________________________________________________.
Getting through the summer without getting injured was the only thing the athlete wanted.
=> All ______________________________________________________.
Đáp án:
All the athlete wanted was to get through the summer without getting injured.
Câu 5:
The driver didn’t see the motorcyclist.
=> What happened ____________________________________________.
The driver didn’t see the motorcyclist.
=> What happened ____________________________________________.
Đáp án:
What happened was (that) the driver didn’t see the motorcyclist.
Câu 6:
Christopher Columbus discovered America.
=> The person ________________________________________________.
Christopher Columbus discovered America.
=> The person ________________________________________________.
Đáp án:
The person who discovered America was Christopher Columbus.
Câu 7:
Seeing Patricia cry like that made me feel guilty.
=> What ________________________________________________.
Seeing Patricia cry like that made me feel guilty.
=> What ________________________________________________.
Đáp án:
What made me feel guilty was seeing Patricia cry like that.
Câu 8:
What we had to do first was decide where to meet.
=> The first thing _________________________________________.
What we had to do first was decide where to meet.
=> The first thing _________________________________________.
Đáp án:
The first thing we had to do was (to) decide where to meet.
Câu 9:
There are lots of facilities where we go camping.
=> The place ____________________________________________.
There are lots of facilities where we go camping.
=> The place ____________________________________________.
Đáp án:
The place where we go camping has lots of facilities.
Câu 10:
Einstein proved that energy and mass are basically the same thing.
=> What ________________________________________________.
Einstein proved that energy and mass are basically the same thing.
=> What ________________________________________________.
Đáp án:
What Einstein proved is/was that energy and mass are basically the same thing.
Hot: 1000+ Đề thi cuối kì 2 file word cấu trúc mới 2026 Toán, Văn, Anh... lớp 1-12 (chỉ từ 60k). Tải ngay
CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ
Lời giải
Lời giải
Đáp án:
at last/ finally
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 250K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.