20 câu trắc nghiệm Tiếng Anh 7 Unit 5: Food and Drinks- Reading and Writing - iLearn Smart Start có đáp án
44 người thi tuần này 4.6 44 lượt thi 20 câu hỏi 45 phút
🔥 Đề thi HOT:
20 câu Tiếng Anh lớp 7 Unit 1: Hobbies - Vocabulary and Grammar - Global Success có đáp án
Top 5 Đề kiểm tra 15 phút Tiếng Anh 7 Học kì 1 có đáp án (Đề số 1)
20 câu Tiếng Anh lớp 7 Unit 1: Hobbies - Phonetics and Speaking - Global Success có đáp án
Nội dung liên quan:
Danh sách câu hỏi:
Đoạn văn 1
Read the passage and answer the questions.
My name is Linh. I eat healthy food every day. For breakfast, I usually have bread, eggs, and a glass of milk. I don’t eat fast food because it’s not good for my health. I love fruit and vegetables, especially bananas and carrots. I drink a lot of water and never drink soft drinks. My favorite meal is dinner because my whole family eats together and we always have delicious home-cooked food.
Câu 1
Rice and soup
Bread and eggs
Noodles and tea
Fried rice
Lời giải
Đáp án đúng: B
Dịch nghĩa: Linh thường ăn gì vào bữa sáng?
A. Cơm và canh
B. Bánh mì và trứng
C. Mỳ và trà
D. Cơm rang
Thông tin: “For breakfast, I usually have bread, eggs, and a glass of milk.” (Bữa sáng của mình thường là bánh mì, trứng và một cốc sữa.)
Chọn B.
Lời giải
Đáp án đúng: B
Dịch nghĩa: Linh tránh ăn loại đồ ăn nào?
A. Rau củ
B. Đồ ăn nhanh
C. Đồ ăn nấu tại nhà
D. Trái cây
Thông tin: “I don’t eat fast food because it’s not good for my health.” (Mình không ăn đồ ăn nhanh vì nó không tốt cho sức khỏe.)
Chọn B.
Lời giải
Đáp án đúng: C
Dịch nghĩa: Linh đặc biệt thích loại trái cây nào?
A. Táo
B. Nho
C. Chuối
D. Cam
Thông tin: “I love fruit and vegetables, especially bananas and carrots.” (Mình thích trái cây và rau củ, đặc biệt là chuối và cà rốt.)
Chọn C.
Lời giải
Đáp án đúng: C
Dịch nghĩa: Linh không bao giờ uống gì?
A. Sữa
B. Nước
C. Nước ngọt
D. Nước chanh
Thông tin: “I drink a lot of water and never drink soft drinks.” (Mình uống rất nhiều nước và không bao giờ uống nước ngọt.)
Chọn C.
Câu 5
Because she eats fruit.
Because she eats at school.
Because she eats alone.
Because she eats with her family.
Lời giải
Đáp án đúng: D
Dịch nghĩa: Tại sao Linh thích bữa tối nhất?
A. Vì bạn ấy ăn trái cây.
B. Vì bạn ấy ăn ở trường.
C. Vì bạn ấy ăn một mình.
D. Vì bạn ấy ăn cùng gia đình.
Thông tin: “My favorite meal is dinner because my whole family eats together and we always have delicious home-cooked food.” (Bữa ăn yêu thích của mình là bữa tối vì cả gia đình mình thường ăn cùng nhau và gia đình mình luôn ăn những món ăn ngon nấu tại nhà.)
Chọn D.
Dịch bài đọc:
Tên mình là Linh. Mình ăn uống lành mạnh mỗi ngày. Bữa sáng của mình thường là bánh mì, trứng và một cốc sữa. Mình không ăn đồ ăn nhanh vì nó không tốt cho sức khỏe. Mình thích trái cây và rau củ, đặc biệt là chuối và cà rốt. Mình uống rất nhiều nước và không bao giờ uống nước ngọt. Bữa ăn yêu thích của mình là bữa tối vì cả gia đình mình thường ăn cùng nhau và gia đình mình luôn ăn những món ăn ngon nấu tại nhà.
Đoạn văn 2
Read the passage and choose the correct answers.
Vietnamese food culture varies by region from the north to the south. In Northern Vietnam, food is characterized by lightness and balance. Northern Vietnam is seen to be the cradle of Vietnamese cuisine with many notable dishes like Pho, Bun Rieu, Bun Thang, Bun Cha, Banh Cuon, etc. Then, food culture in Northern Vietnam became popular in Central and Southern Vietnam with suitable flavors in each region.
The regional cuisine of Central Vietnam is famous for its spicy food. Hue cuisine is typical Central Vietnam’s food culture. Food in the region is often used with chili peppers and shrimp sauces, namely, Bun Bo Hue, Banh Khoai, Banh Beo, etc.
In Southern Vietnam, the warm weather and fertile soil create an ideal condition for planting a variety of fruit, vegetables and livestock. Thus, food in the region is often added with garlic, shallots and fresh herbs. Particularly, Southerners are fond of sugar; they add sugar in almost all dishes. Some signature dishes from Southern Vietnam include Banh Khot and Bun Mam.
Câu 6
originated from the North
became more and more popular
always combines taste and colour
can be found only in Northern Vietnam
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 7
It’s delicious and healthy.
It’s sweet and sour.
It’s light and balanced.
It’s a bit fatty and salty.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 8
colorful food
spicy taste
bitter taste
light flavor
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 9
the warm weather makes it hard to plant fruit and vegetables
fresh herbs are always used in cooking
people love sweet food
sugar is often added to dishes
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 10
Food in Vietnam changes region to region.
Southerners do not like Northern food due to its light flavor.
Chill peppers and shrimp sauces are among the frequently used ingredients in Central Vietnam.
Bun Bo Hue is a typical dish of Central Vietnam cuisine.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 11
He every eats apple an morning.
He an apple every morning eats.
He eats an apple every morning.
Every morning an apple eats he.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 12
There two are sandwiches on the plate.
There are two sandwiches on the plate.
Two sandwiches on the plate there are.
On the plate are two sandwiches there.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 13
She usually eats noodles for lunch.
She for eats lunch noodles usually.
Eats noodles she usually for lunch.
She eats usually noodles for lunch.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 14
He drinks a every morning of lot milk.
He drinks a lot of milk every morning.
Every morning he of milk drinks a lot.
A lot of milk drinks he every morning.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 15
She is eating chicken fried now?
Now is she fried chicken eating?
Is she eating fried chicken now?
Chicken she eating now fried is?
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 16
I eat noodles instead of bread.
I like noodles better than bread.
I prefer bread to noodles.
Bread is better with noodles.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 17
The bowl has some rice.
Some rice is cooking in the bowl.
The bowl is full of noodles.
The rice is under the bowl.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 18
There are not many eggs in the fridge.
There are just enough eggs in the fridge.
There is no egg left in the fridge.
There are plenty of eggs in the fridge.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 19
I still have lots of money to buy a drink.
I don’t have much money, just enough to buy a cup of coffee.
I have more than enough money to buy a cup of coffee.
I have enough money to buy a cup of coffee.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.
Câu 20
Do you want to put the groceries away?
Did you put the groceries away?
Can you put the groceries away, please?
Yesterday, I put the groceries away.
Lời giải
Bạn cần đăng ký gói VIP ( giá chỉ từ 199K ) để làm bài, xem đáp án và lời giải chi tiết không giới hạn.